Nieuws
Activision Blizzard

Activision Blizzard-werknemers vormen verbond, reageren op brief van Kotick

Het aangenomen advocatenkantoor WilmerHale wordt gehekeld

Geschreven door Michel Musters op
Werknemers van Activision Blizzard hebben een verbond gevormd om zich hard te maken voor een gezondere werkomgeving.

Dit naar aanleiding van de naar verluid giftige werkomgeving binnen het bedrijf. Twee weken geleden klaagde de staat Californië Activision Blizzard aan. Na twee jaar onderzoek zou er zijn gebleken dat er discriminatie, ongelijkheid en seksuele intimidatie op de werkvloer plaatsvindt.

Het verbond bestaat uit werknemers van alle studio's van Activision, Blizzard en King. Daar vallen onder andere de studio's Infinity Ward, Sledgehammer Games, Raven Software, Vicarious Visions en Beenox onder. De eerste actie die het verbond heeft genomen is het publiceren van een reactie op het statement van ceo Bobby Kotick, die hij vorige week naar buiten bracht als reactie op de aantijgingen.

De brief die het verbond nu heeft opgesteld, kwam in handen van IGN en is daar in zijn geheel gepubliceerd. In de brief wordt gesuggereerd dat Kotick zich niet hard maakt voor grondige veranderingen binnen het bedrijf. Ook wordt het advocatenkantoor WilmerHale gehekeld. WilmerHale is door Kotick aangenomen om te onderzoeken of de aantijgingen hout snijden. De werknemers laten in de brief weten dat WilmerHale echter een reputatie heeft om vakbonden op te heven en onderhandelingen tussen grote bedrijven en werknemers te onderdrukken. WilmerHale is recentelijk ingezet door Amazon voor soortgelijke doeleinden. Daarnaast zou Activision voor de aantijgingen al een werkrelatie hebben gehad met WilmerHale, wat resulteert in belangenverstrengeling.

Sinds de aanklacht van Californië twee weken geleden is de situatie rondom Activision Blizzard bijna dagelijks in het nieuws gekomen. Zo werd gisteren aangekondigd dat Blizzard-directeur J. Allen Brack vertrekt bij het bedrijf. Jen Oneal en Mike Ybarra nemen samen zijn rol over. Inmiddels is ook bevestigd dat Jesse Meschuk van Human Resources deze week vertrokken is. Ook lieten aandeelhouders van het bedrijf vandaag weten Activision Blizzard aan te klagen. 

Verder zijn diverse giftige werksituaties aan het licht gekomen, waaronder een hotelkamer van Blizzard-werknemers die werd vernoemd naar de veroordeelde verkrachter Bill Cosby en een zaak van een paar jaar terug waarin een Blizzard-werknemer camera's ophing in de badkamer van het bedrijf.

Dit artikel delen:

Lees meer

Beat uit Jet Set Radio speelbaar in Super Monkey Ball: Banana Mania Diablo Immortal uitgesteld naar eerste helft van 2022
1

Reacties op: Activision Blizzard-werknemers vormen verbond, reageren op brief van Kotick

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Ziminar

  • 4 augustus 2021 16:14
  Als je leest wat dat advocatenkantoor allemaal heeft gedaan bij Amazon om de vakbonden te ondermijnen dan is het logische dat deze werknemers daartegen in het geweer komen.
  Daar zijn heel smerige trucs uitgehaald.
  Dan kun je als ceo laten zien dat je begaan bent met je werknemers en dan doekje zoiets.
  Het lijkt wel of dat soort lui niet snappen dat ze afhankelijk zijn van die werknemers.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.