Activision Blizzard-werknemer plaatste camera's in bedrijfsbadkamer

Activision Blizzard-werknemer plaatste camera's in bedrijfsbadkamer

Een rechtszaak die werd aangespannen tegen een Activision Blizzard-werknemer omdat hij camera's in een badkamer van het bedrijf had opgehangen, is onder de aandacht gekomen.

De recente aanklacht van Activision Blizzard door de staat Californië vanwege discriminerend en seksueel wangedrag op de werkvloer, zorgt er voor dat er diverse verhalen over het gedrag van werknemers naar buiten komen.

Zo ook dit verhaal over een rechtszaak uit 2018, waarbij een IT-werknemer van het Minnesota-kantoor van het bedrijf, Tony Nixon, werd beschuldigd van het ophangen van camera's in de bedrijfsbadkamer die door werknemers werd gebruikt. Nixon werd schuldig bevonden, ontslagen door het bedrijf en gevangen gezet.

De detective die de zaak onderzocht voordat er een rechtszaak van werd gemaakt, kwam er achter dat de camera's op de toiletten waren gericht. Nixon zelf gaf nadat hij ontdekt werd toe dat hij drie weken beelden had geschoten in de badkamer, maar wel alle beelden had verwijderd.

Hoewel Activision Blizzard bij het achterhalen van deze situatie meteen actie ondernam, ligt het bedrijf sinds vorige week onder vuur door de aantijgingen over het giftige gedrag op de werkvloer. CEO Bobby Kotick heeft in een open brief zich verontschuldigd en verbetering beloofd, maar de brief was volgens werknemers niet toereikend

Ondertussen laten werknemers van Ubisoft via een eigen open brief weten schouder aan schouder te staan met de werknemers van Activision Blizzard. Vorig jaar bleek al dat bij Ubisoft soortgelijk giftig werkgedrag de norm was. Werknemers claimen dat Ubisoft enkele mensen heeft ontslagen en een jaar lang excuses heeft aangeboden, maar dat er te weinig is veranderd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wtf gebeurt er allemaal bij die gasten joh?!

0
test

@Markus88 Teveel en te lang. Na een onderzoek van rond de twee jaar komt alles naar buiten. Soms denk ik (hoop ik) dat het allemaal wat overdreven is met de aanklachten, maar in dit geval blijkt alles gewoon echt te ziek voor woorden te zijn geweest. Ben zelf een groot van WoW(en nu nog door TBC classic), alhoewel dat over de jaren stevig is afgenomen, zou ik het ergens toch goed vinden dat ze helemaal opnieuw moeten beginnen daar bij Blizzard. Iedereen eruit en een nieuw vers team erin.

0
test

@Markus88 wel even realistisch blijven. Dit soort dingen gebeurd bij veel meer bedrijven/plaatsen, dit kun je Blizzard niet kwalijknemen wat 1 werknemer stiekem doet. Dankzij die ultra goedkope wifi mini camera's wordt dit steeds makkelijker om te doen helaas. En ik denk sowieso, de zaak tegen blizzard ansich, dat er nogal overdreven wordt en de media de zaak maar al te graag zwaar opklopt. Blizzard is gigantisch, en hier gaat het om een paar rotte appels. Elk groot bedrijf heeft wel een paar rotte appels, en die paar moet je aanpakken. Vergeet ook niet dat het vaak twee kanten op werkt en als de 1 niet meer zijn/haar zin krijgt of meer erin heeft zal het niet de eerste keer zijn dat zaken worden overdreven. Zoals ik al zei, echt slecht gedrag moet aangepakt worden, maar ik heb al helaas ook een paar keer gezien dat een persoon alleen maar lachte en vriendelijk was naar ienand, maar werd aangegeven bij leiding puur omdat ze dat niet wilde omdat zij die gast een sukkel vond. En nog wel erger.

0
test

@SuperDre Graag niet praten en dingen beweren over dingen waar je inhoudelijk niks over weet, en wijzen naar andere bedrijven waar dit soort dingen ook gebeuren is een non-argument. Je probeert Blizzard hier te verdedigen en de rechtszaak te bagatelliseren, terwijl ze dat absoluut niet verdienen.

0
test

@SuperDre Sorry hoor, maar dat het bij andere gebeurt maakt het niet minder erg. Dit is gewoon bizar. En als je al het andere nieuws over hun hoort dan neem ik het ze zeker wel kwalijk!

0
test

Wie een opname van mijn bolus wilt hoeft geen camera in de wc op te hangen hoor. Die kan je gewoon per mail ontvangen, daar doe ik niet moeilijk over.

0

Aanbevolen voor jou