'Activision Blizzard-CEO voelde zich bedreigd door NetEase'

'Activision Blizzard-CEO voelde zich bedreigd door NetEase'

Het zou volgens NetEase echter om een misverstand gaan

De samenwerking tussen Activision Blizzard en NetEase zou zijn verbroken omdat Bobby Kotick, de CEO van Activision Blizzard, zich bedreigd voelde door het Chinese bedrijf.

Dat melden bronnen aan de New York Times. Vorig jaar bleek dat de samenwerking tussen de twee bedrijven werd stopgezet. Het Chinese NetEase was voorheen verantwoordelijk voor alle zaken omtrent Blizzard in China en gaf daar games als World of Warcraft, Diablo en Overwatch uit.

Afgelopen oktober zou er een vergadering tussen Activision Blizzard en NetEase hebben plaatsgevonden, zo meldt New York Times, waarin over de toekomst van de samenwerking werd gepraat. Daarbij zouden bepaalde uitspraken mogelijk verkeerd zijn geïnterpreteerd. 

Kotick zou het idee hebben gehad dat William Ding, chief executive bij NetEase, dreigde om de overname van Activision Blizzard door Microsoft tegen te laten houden door de Chinese overheid. De verstandshouding tussen de bedrijven zou daarvoor al geruime tijd wisselvallig zijn geweest. NetEase-woordvoerder Alexandru Voica meldt echter dat er geen sprake was van een dreigement - het zou om een misverstand zijn gegaan.

Inmiddels kunnen Chinese gamers geen Activision Blizzard-games spelen, met uitzondering van Diablo Immortal, die onder een andere deal viel. Activision Blizzard houdt naar eigen zeggen echter gesprekken met andere Chinese bedrijven om diens games daar uit te brengen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Je moet ook geen zaken willen doen met China.

0
test

@fonsrutte waarom niet zonder China heb jij heel veel producten die je in dagelijks leven gebruikt niet.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@CroniC je vergeet nog Vietnam.

0

Aanbevolen voor jou