Activision Blizzard verdubbelt winst | Gamer.nl

Activision Blizzard verdubbelt winst | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het bedrijf maakte in de eerste drie maanden van 2010 300 miljoen euro winst, tegenover 149 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Het voortdurende succes van World of Warcraft heeft hieraan bijgedragen, evenals de voortdurende vraag naar Call of Duty: Modern Warfare 2. De succesvolle lancering van de Stimulus-uitbreiding voor Modern Warfare 2 zorgde er bovendien voor dat Activision Blizzard vorige maand haar voorspellingen naar boven heeft bijgesteld.

Het bedrijf verwacht het komende kwartaal 900 miljoen dollar winst te maken, minder dan het in hetzelfde kwartaal vorig jaar verdiende. Het bedrijf moet dat gaan doen met de releases van games als Blur, Singularity, Shrek Voor Eeuwig en Altijd en Transformers: War for Cybertron. Over heel 2010 gezien verwacht het bedrijf een omzet te maken van 3.3 miljard euro, evenveel als vorig jaar. Games als Call of Duty: Black Ops en Starcraft II: Wings of Liberty moeten daaraan gaan bijdragen. Bovendien brengt het bedrijf de Cataclysm-uitbreiding voor World of Warcraft nog dit jaar uit.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou