Nieuws
activision blizzard

Activision Blizzard treft schikking van 18 miljoen dollar voor één rechtszaak

Rechter keurt schikking met Equal Employment Opportunity Commission goed

Geschreven door Marvin Toepoel op
Een rechter heeft in de Verenigde Staten een schikking tussen Activision Blizzard en de EEOC van 18 miljoen dollar goedgekeurd.

Daarmee komt een einde aan een van de rechtszaken die tegen Activision Blizzard loopt omtrent seksueel grensoverschrijdend gedrag. In de aanklacht van de Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) werd onder andere de aandacht gevestigd op discriminatie op basis van geslacht, seksuele intimidatie en de behandeling van zwangere vrouwen.

De schikking werd al in september 2021 getroffen, maar werd uitgesteld na kritiek van de Department For Employment and Housing (DFEH). Die DFEH heeft ook een rechtszaak lopen tegen Activision Blizzard en sprak de vrees uit dat de schikking “onherstelbare schade” zou aanrichten aan eigen rechtszaak.

Ondanks het bezwaar van de DFEH heeft rechter Dale Fischer de schikking alsnog goedgekeurd. Die 18 miljoen gaat direct terug naar Blizzard om programma’s op te stellen tegen seksuele intimidatie en discriminatie, wat gebeurt onder toeziend oog van de EEOC.

Er lopen na deze schikking nog zeker drie rechtszaken tegen Activision Blizzard. De zitting van de zaak van de DFEH staat in februari 2023 gepland. 

Bron: Washington Post

Dit artikel delen:

Lees meer

Dead By Daylight passeert grens van 50 miljoen spelers Onderhoud voor NES- en SNES-applicaties Nintendo Switch Online bevestigd
1

Reacties op: Activision Blizzard treft schikking van 18 miljoen dollar voor één rechtszaak

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    poklaan

    • 30 maart 2022 17:28
    Hebben ze binnen een paar dagen terugverdiend. En maar raar opkijken dat dit soort bullshit gewoon blijft gebeuren.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.