Activision Blizzard stopt fanproject The Silver Lining | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Toen fans van King's Quest destijds met het project begonnen kregen ze een niet-commerciële vergunning van Vivendi en Sierra, de ontwikkelaars van King’s Quest. Vivendi en Sierra zijn nu Activision Blizzard geworden en geven geen vergunning meer aan de fans.

Steun

Op de website van The Silver Lining leggen de fans de situatie uit. “Na de afgelopen maanden te hebben overlegd met Activision zijn zij tot de besli ing gekomen om geen niet-commerciële vergunning af te geven. Ze hebben ons gevraagd te stoppen met de productie en al het aan de game gerelateerd materiaal van onze website halen. We kunnen niet in woorden uitdrukken hoeveel we aan jullie steun hebben gehad door de jaren heen. Zonder jullie zouden we nooit zo ver zijn gekomen. Er zou geen game te ontwikkelen zijn geweest en niemand om het voor te ontwikkelen. Jammer genoeg moeten we na acht jaar hard werken de stekker uit The Silver Lining trekken.”

In de lente van dit jaar zou de eerste van vijf episodes zijn uitgekomen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou