Activision Blizzard ontslaat zijn CFO Spencer Neumann

Activision Blizzard ontslaat zijn CFO Spencer Neumann

Activision Blizzard heeft zijn Chief Financial Officer (CFO) Spencer Neumann ontslagen. Het bedrijf zelf geeft niet aan waarom Neumann ontslagen is en wordt vervangen door de huidige Chief Corporate Officer (CCO) Dennis Durkin.

Neumann was sinds 2017 actief als CFO voor het bedrijf en is nu op betaald verlof gezet. In eerste instantie werd verwacht dat het ontslag van Neumann gerelateerd was aan de negatieve financiële resultaten van het bedrijf, maar Activision Blizzard beweert dat zijn ontslag daar niet op gebaseerd is

Volgens website Reuters is vernomen dat Neumann kort geleden benaderd is door Netflix om daar als CFO te gaan werken voor het bedrijf. Op deze berichten wilde Activision Blizzard echter niet reageren. Neumann wordt vervangen door de huidige CCO Dennis Durkin die al van 2012 tot 2017 actief was als de CFO binnen het bedrijf.

Netflix

De bekendmaking van het ontslag van Neumann veroorzaakte een daling van één procent bij de aandelen van Activision Blizzard op de beurs. Alleen al in het afgelopen jaar daalden de aandelen van het bedrijf met 26 procent door tegenvallende prestaties.

Zo kreeg het bedrijf onder andere veel kritiek op de aankondiging van de mobiele game Diablo Immortal en is de grootte van het team voor Heroes of the Storm teruggebracht. Daarnaast werd kort geleden bekend dat werknemers van Activision Blizzard betaald werden om het bedrijf te verlaten om kosten te kunnen besparen en verliet mede-oprichter van Blizzard, Michael Morhaime, het bedrijf.

Diablo 4

Diablo 4 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat samen gaan van moeder en dochter is en blijft een slechte zaak. Snel weer op eigen benen Blizzard! Welke voordelen heeft Blizzard hier nou bij? Activision moet het vooral van marketing hebben. Slaat die niet aan, dan is het al snel gedaan met de aandelen. De meerwaarde voor Activision zelf is volgens mij ook al lang gevlogen. De goede naam van Blizzard. Ik bedoel, elk negatief bericht wat Activision Blizzard binnengesleept heeft heeft effect op beide. Well done.

0

Aanbevolen voor jou