In totaal betaalt Activision Blizzard 5,83 miljard dollar voor de aandelen. Een bedrag 2,34 miljard dollar wordt betaald door een onafhankelijke groep investeerders waar Activision-CEO Bobby Kotick en medevoorzitter Brian Kelly leiding aan geven. Na de deal is het overgrote deal van de aandelen in handen van het publiek, zo'n 12% van de aandelen blijven in handen van Vivendi.

Kotick geeft aan dat nadat de transactie is voltooid, het bedrijf "sterker dan ooit naar voren moet komen, als een onafhankelijk bedrijf met een portfolio dat het beste in zijn soort." Kotick geeft hiernaast aan dat er een reserve van drie miljard dollar overblijft om de financiële stabiliteit van het bedrijf te garanderen.

Geruchten

Al langer gingen geruchten dat Activision Blizzard zijn aandelen ging terugkopen van Vivendi. Vivendi had onlangs de macht verkregen om dividend te onttrekken aan Activision Blizzard, zonder dat het bestuur van Activision Blizzard hiermee moet instemmen. Dit zou er mogelijk voor zorgen dat Activision Blizzard 400 miljoen dollar in het rood zou komen te staan.