Activision Blizzard kondigt afdeling gericht op eSports aan | Gamer.nl

Activision Blizzard kondigt afdeling gericht op eSports aan | Gamer.nl

Call of Duty- en Starcraft-uitgever Activision Blizzard heeft een afdeling opgericht die zich volledig richt op eSports. Steve Bornstein, de voormalige CEO van sportzenders ESPN en NFL Network, staat aan het hoofd van de afdeling.

Daarnaast pakt Mike Sepso, de mede-oprichter van de eSports-organisatie Major League Gaming (MLG), de rol van vicepresident op.

Activision Blizzard is nog niet duidelijk over wat de afdeling precies gaat bewerkstelligen, behalve dat de divisie "nieuwe manieren gaat creëren om de beste fanervaring in games, platforms en doelgroepente bieden."

Sepso: "Ik ben al meer dan 12 jaar een lid van de eSports-community en ik kan niet enthousiaster zijn over de toekomst van de sport. Ik ben er van overtuigd dat het bedrijf met de beste content uit de industrie de vele kansen om onze spelers te vermaken en te vieren gaat grijpen."

Activision Blizzard heeft meerdere games die populair zijn in het eSports-segment, waaronder Call of Duty, Heroes of the Storm en Starcraft 2. Daarnaast komt Blizzard in de toekomst met de competitieve shooter Overwatch.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou