Activision Blizzard gaat door werkcultuur getroffen werknemers betalen

Activision Blizzard gaat door werkcultuur getroffen werknemers betalen

Activision Blizzard gaat in totaal 18 miljoen dollar betalen aan werknemers die zijn getroffen door de giftige werkcultuur binnen het bedrijf.

Het bedrijf heeft een schikking getroffen met het Amerikaanse Equal Employment Opportunity Commission. Dat was een van de instanties die Activision Blizzard had aangeklaagd nadat het bedrijf eerder dit jaar werd beschuldigd van giftig werkgedrag, dat zich onder andere uitte in seksuele intimidatie en discriminatie op grond van geslacht.

Als onderdeel van die schikking gaat Activision Blizzard 18 miljoen dollar in een fonds steken. Werknemers die claimen te zijn getroffen door de werkcultuur binnen het bedrijf, kunnen daaruit betaald worden. Het overgebleven geld in dit fonds wordt gebruikt voor goede doelen die opkomen voor gelijkheid op de werkvloer. De rechtbank moet de schikking nog wel goedkeuren.

Er lopen meer zaken tegen Activision Blizzard. De staat Californië heeft Activision Blizzard nog altijd aangeklaagd. Ook het Amerikaanse SEC - de Securities and Exchange Commission - heeft het bedrijf en Bobby Kotick gedagvaard in verband met de beschuldigingen. Laatstgenoemde instantie is in het leven geroepen om te checken of aandeelhouders niet benadeeld worden door gebrekkige communicatie vanuit bedrijven.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Schandalig wat daar allemaal wel niet gebeurd...

0

"Activision Blizzard gaat door werkcultuur getroffen werknemers betalen" Ik vraag me af of er iemand tussen gaat zitten die niet zijn handje gaat opsteken.

0

Aanbevolen voor jou