'Activision Blizzard-CEO wilde gamesites zoals Kotaku kopen'

'Activision Blizzard-CEO wilde gamesites zoals Kotaku kopen'

Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick zou hebben overwogen een aantal internationale gamesites te kopen.

Dat blijkt uit een reportage van The Wall Street Journal (via VGC) over de gisteren aangekondigde overname van Activision Blizzard door Microsoft. Daarin wordt vooral gepraat over hoe de problemen rondom het giftige werkgedrag binnen Activision Blizzard het makkelijker maakten voor Microsoft om het bedrijf te kopen, maar worden ook meer details gegeven over de werkwijze van Kotick.

Kotick zou hebben overwogen diverse internationale gamesites, zoals Kotaku en PC Gamer, te kopen, om zo Activision Blizzard weer in een positief daglicht te zetten op die sites. "Kotick was er op gebrand om de publieke mening rondom het bedrijf te veranderen. In recente weken werd er gepraat over mogelijke overnames, waaronder gamepublicaties als Kotaku en PC Gamer, aldus mensen die hem kennen." Het artikel meldt wel dat een woordvoerder van Activision dit heeft weerlegd en dat het moederbedrijf achter Kotaku en de redactie van PC Gamer niet hebben gereageerd op deze claims.

Microsoft en Activision Blizzard hebben nog niet officieel aangekondigd of Kotick vertrekt zodra het laatstgenoemde bedrijf is overgenomen. De overname vindt - indien het door kan gaan - waarschijnlijk ergens in 2023 plaats. Volgens de meest recente geruchten is het de bedoeling dat Kotick na de overname vertrekt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Waarom een enorm eikel die vent. Dus in plaats van het probleem op te lossen zorgen we gewoon dat er geen berichten naar buiten komen over het probleem. Wat een sukkel

0

Als je ze niet kan overtuigen, dan koop je ze maar op, zoals iedere CEO of politicus met een beetje ego zou doen. Allemaal paniek gedrag. Ik hoop dat Microsoft het management eens flink opschoont in dat studentenhuis.

0
test

@RoyVG Geloof me, Phil heeft zijn bezem al klaar staan. Hij wordt de baas van iedereen en zorgt er echt wel voor dat zijn straatje schoon blijft.

0

@kleinekoosjer Ik denk dat Mike Ybarra, die eerst bij XBox gewerkt heeft en naar Blizzard is gegaan de rol van Kotick over gaat nemen. Die twee kennen elkaar al heel goed dus dat lijkt me een goede keus

0
test

@kleinekoosjer Het is sowieso wel bijzonder om een bedrijf over te nemen met dergelijke problemen, want over een jaar krijg je dan (terecht) vragen als ''waarom doet microsoft niets aan dit giftige werkgedrag?''

0

Aanbevolen voor jou