Activision Blizzard boekt winst, Starcraft 2 vertraagd | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Dankzij de verkoop van games als Prototype en World of Warcraft kan de uitgever terugkijken op een goed verlopen tweede kwartaal, dat op 30 juni eindigde. De totale omzet bedroeg 1,04 miljard dollar (zo'n 0,72 miljard euro), zoals de beursgang eerder al voorspelde. Vorig jaar boekte Activision in het zelfde kwartaal een winst van 156 miljoen dollar, tegenover de 135 miljoen dollar van dit jaar.

Starcraft 2

Activision Blizzard maakte ook bekend dat Starcraft II en Singularity, twee games die aanvankelijk deze winter zouden verschijnen, zijn verschoven naar 2010. Als gevolg hiervan is de omzetverwachting voor heel 2009 gedaald van 4,3 miljard dollar naar 4.05 miljard dollar (zo'n 2,81 miljard euro). Wel verwacht het bedrijf winst te boeken met de uitgave van onder andere Guitar Hero 5 en Call of Duty: Modern Warfare 2.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou