Over heel 2011 was de omzet 3,59 miljard euro, vergeleken met 3,35 miljard in 2010. In het vierde kwartaal lag de omzet op 1,06 miljard euro, tegenover 1,08 in dezelfde periode vorig jaar. Met deze cijfers sluit Activision Blizzard boekjaar 2011 af; waar de meeste gamebedrijven een fiscaal jaar hebben dat loopt van 1 april tot en met 31 maart, daar loopt dat van Activision Blizzard gelijk aan het kalenderjaar.

"Met een netto omzet die beter is dan verwacht, een record op het gebied van inkomsten en op het gebied van operationele winstmarge en doordat we bijna 750 miljoen euro aan operationele cashflow, legt Activision Blizzard opnieuw de lat in de industrie", zegt CEO Bobby Kotick over de cijfers.

Succesverhalen

Succesverhalen voor het bedrijf waren World of Warcraft, dat nog steeds de grootste massively multiplayer onlinegame is met een abonnementenmodel, Call of Duty: Modern Warfare 3 en Skylanders: Spyro's Adventure. Die game vormt de grootste lancering van een nieuw IP in de geschiedenis van Activision. Volgens Kotick is Skylanders op weg om een belangrijke franchise te worden voor het bedrijf.

Het bedrijf heeft inmiddels een tweede Skylanders-game aangekondigd: Skylanders: Giants. Hoewel een releasedatum nog niet bekend is, komt deze waarschijnlijk weer in de herfst. Andere belangrijke games in 2012 voor Activision Blizzard zijn Diablo III, dat in het tweede kwartaal van dit jaar uitkomt, en een nieuwe Call of Duty-game. Die game wordt in november verwacht.