De aandeelhouder, Todd Miller, spande onlangs een zaak aan tegen zowel Activision Blizzard, Vivendi als de groep investeerders. Hier maakt onder meer Activision Blizzards CEO Bobby Kotick deel van uit. Onlangs werd bekend dat Vivendi's meerderheidsbelang van 61 % wordt teruggebracht tot 12 procent, zodat Activision Blizzard zelfstandig verder kan bestaan. 

De aandelen werden grotendeels teruggekocht door Activision Blizzard zelf voor een bedrag van 5,83 miljard dollar. Nog eens 172 miljoen uitstaande aandelen werden overgenomen door de zelfstandige investeerdersgroep voor 2,34 miljard dollar. Die groep wordt geleid door Kotick en zou ook enkele investeerders bevatten die nauwe banden onderhouden met Vivendi. 

'Handelen uit eigen belang'

Miller claimt dat zij als gevolg vooral in hun eigen voordeel hebben gehandeld bij het vaststellen van de transactiesom. Volgens hem is hierbij een financieel voordeel van 664 miljoen dollar gemoeid, dat nu volledig naar de investeerdersgroep vloeit. Ook zijn zij na de transactie de grootste aandeelhouder met 24,9 procent van de uitstaande aandelen. Dit geeft hen de optie om hoge posities in het bestuur van Activision Blizzard te bekleden, zo stelt Miller.

Miller vraagt daarom van de rechtbank om de transactie ongedaan te maken. Ook zou er een geheel nieuw bestuur gekozen moeten worden dat het risico van handelen uit eigen belang beperkt. Activision Blizzard heeft nog niet officieel gereageerd op de aanklacht.