Nieuws
activision

Activision Blizzard aangeklaagd voor discriminatie en seksuele intimidatie

Uitgever is het niet eens met de aanklacht

Geschreven door Michel Musters op
Uitgever Activision Blizzard is door de Amerikaanse staat Californië aangeklaagd vanwege discriminerend gedrag op de werkvloer, alsmede seksuele intimidatie van diens werknemers.

Volgens Bloomberg heeft het Department of Fair Employment and Housing zo'n twee jaar onderzoek gedaan naar het bedrijf. Binnen Activision Blizzard zou er op verschillende manieren discriminatie plaatsvinden, onder andere op het gebied van promoties en salaris, voornamelijk bij vrouwen. Zij zouden op de werkvloer ook seksueel worden geïntimideerd. Ongeveer twintig procent van het bedrijf zou uit vrouwelijke werknemers bestaan.

Er worden ook enkele voorbeelden genoemd. Zo zouden leidinggevenden vrouwelijke werknemers proberen te versieren en maken vrouwen minder snel kans op promotie - omdat ze mogelijk zwanger kunnen worden. Ook zou er kritiek worden geuit wanneer kinderen opgehaald moeten worden uit de dagopvang. Mannelijke leidinggevenden zouden grappen maken over verkrachting.

Er wordt in de rechtszaak verwezen naar een vrouwelijke Activision-werknemer die zelfmoord heeft gepleegd tijdens een zakenreis, waar ze met een mannelijke leidinggevende deel van uitmaakte. Voor haar dood zou ze last hebben gehad van seksuele intimidatie. Zo zouden er naaktfoto's van haar zijn rondgestuurd op een bedrijfsfeest.

Het doel van de aanklacht is er voor zorgen dat er een veiligere werksfeer bij Activision Blizzard wordt gecreëerd, alsmede er voor zorgen dat salarissen gelijk worden getrokken. Activision Blizzard laat in een reactie in de New York Times weten dat het zich niet bewust is van de problemen. "Het beeld dat geschetst wordt is niet de werkplek van tegenwoordig." Het bedrijf zou proberen werknemers evenredig te betalen en de werkcultuur en diversiteit op de werkvloer te verbeteren. De uitgever uit kritiek naar de staat Californië, omdat het niet in gesprek is gegaan met Activision voordat de aanklacht werd opgezet.

Activision Blizzard is de uitgever van gamefranchises als Call of Duty, Tony Hawk's Pro Skater, World of Warcraft, Crash Bandicoot en Diablo.

Activision Blizzard

Dit artikel delen:

Lees meer

De diepte in met The Ascent Ubisoft-piratengame Skull and Bones is alfafase gepasseerd
4

Reacties op: Activision Blizzard aangeklaagd voor discriminatie en seksuele intimidatie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  coola

  • 22 juli 2021 10:30
  Word tijd dat de rotte appels er tussen uit worden geplukt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mewhywhy

  • 22 juli 2021 11:06
  Zelfde verhaal als een paar jaar geleden bij Riot games. Na twee maanden weet niemand er meer iets van en gaat alles gewoon door zoals altijd. Jammer maar wel de realiteit blizzard zal het weinig boeien of doen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Raziel

  • 22 juli 2021 11:08
  Nou, dan sta je er goed op als bedrijf.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • johngewoon

  • 22 juli 2021 13:39
  "…niet de werkplek van tegenwoordig". Dat iets tegenwoordig niet langer gebeurt betekent niet dat hetgeen in het verleden gebeurde onbestraft moet blijven.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.