Activision Blizzard aangeklaagd voor discriminatie en seksuele intimidatie

Activision Blizzard aangeklaagd voor discriminatie en seksuele intimidatie

Uitgever Activision Blizzard is door de Amerikaanse staat Californië aangeklaagd vanwege discriminerend gedrag op de werkvloer, alsmede seksuele intimidatie van diens werknemers.

Volgens Bloomberg heeft het Department of Fair Employment and Housing zo'n twee jaar onderzoek gedaan naar het bedrijf. Binnen Activision Blizzard zou er op verschillende manieren discriminatie plaatsvinden, onder andere op het gebied van promoties en salaris, voornamelijk bij vrouwen. Zij zouden op de werkvloer ook seksueel worden geïntimideerd. Ongeveer twintig procent van het bedrijf zou uit vrouwelijke werknemers bestaan.

Er worden ook enkele voorbeelden genoemd. Zo zouden leidinggevenden vrouwelijke werknemers proberen te versieren en maken vrouwen minder snel kans op promotie - omdat ze mogelijk zwanger kunnen worden. Ook zou er kritiek worden geuit wanneer kinderen opgehaald moeten worden uit de dagopvang. Mannelijke leidinggevenden zouden grappen maken over verkrachting.

Er wordt in de rechtszaak verwezen naar een vrouwelijke Activision-werknemer die zelfmoord heeft gepleegd tijdens een zakenreis, waar ze met een mannelijke leidinggevende deel van uitmaakte. Voor haar dood zou ze last hebben gehad van seksuele intimidatie. Zo zouden er naaktfoto's van haar zijn rondgestuurd op een bedrijfsfeest.

Het doel van de aanklacht is er voor zorgen dat er een veiligere werksfeer bij Activision Blizzard wordt gecreëerd, alsmede er voor zorgen dat salarissen gelijk worden getrokken. Activision Blizzard laat in een reactie in de New York Times weten dat het zich niet bewust is van de problemen. "Het beeld dat geschetst wordt is niet de werkplek van tegenwoordig." Het bedrijf zou proberen werknemers evenredig te betalen en de werkcultuur en diversiteit op de werkvloer te verbeteren. De uitgever uit kritiek naar de staat Californië, omdat het niet in gesprek is gegaan met Activision voordat de aanklacht werd opgezet.

Activision Blizzard is de uitgever van gamefranchises als Call of Duty, Tony Hawk's Pro Skater, World of Warcraft, Crash Bandicoot en Diablo.

Activision Blizzard

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Zelfde verhaal als een paar jaar geleden bij Riot games. Na twee maanden weet niemand er meer iets van en gaat alles gewoon door zoals altijd. Jammer maar wel de realiteit blizzard zal het weinig boeien of doen.

0

Aanbevolen voor jou