Het nettoverlies bedroeg in het derde kwartaal van het huidige fiscale jaar 170 miljoen euro, ten opzichte van 209 miljoen euro in datzelfde kwartaal vorig jaar. Inkomsten daalden met acht procent naar ruim een miljard euro. Activision Blizzard verwacht dat de totale inkomsten over het financiële jaar 2011, dat afloopt op 31 maart van dit jaar, zullen uitkomen op 2,9 miljard euro. Uit een poll van Reuters bleek dat analisten verwachtten dat de totale inkomsten op 3,4 miljard euro zouden uitkomen.

Activision heeft zijn strategie aangepast en een aantal langlopende series en de ontwikkeling van een aantal games stopgezet. Zo werd bekend dat de Guitar Hero-tak wordt gesloten, dat er geen DJ Hero-game meer zal komen, dat True Crime: Hong Kong is geannuleerd en dat de Tony Hawk-serie wordt stilgelegd. Bovendien gaat de uitgever vijfhonderd man ontslaan.

Nieuwe focus

Wel verwacht Activision voor het einde van het jaar weer vijfhonderd nieuwe mensen te hebben aangenomen, voor de nieuwe projecten waarop het zich gaat richten. De focus verschuift onder andere naar het succesvolle Call of Duty-merk. De uitgever heeft hiertoe de nieuwe interne studio Beachhead opgericht, voor het maken van een digitaal platform voor Call of Duty. Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing zegt hierover: "Beachhead zal de beste online community, exclusieve content en een groot aanbod aan services creëren om een online ervaring te garanderen die nog nooit eerder is vertoond".

Ook wordt er speciaal voor de Chinese markt een gratis te spelen Call of Duty-mmo ontwikkeld. Activision wil hieraan gaan verdienen via kleine bedragen waarmee spelers items in het spel kunnen kopen. Het bedrijf wil uit deze game bovendien lessen trekken die het kan toepassen op de hele organisatie.