Activision bekritiseerd om ontbreken ondertiteling Spyro Reignited Trilogy | Gamer.nl

Activision bekritiseerd om ontbreken ondertiteling Spyro Reignited Trilogy | Gamer.nl

Uitgever Activision is in opspraak geraakt nadat bekend werd dat er zich geen ondertitelingen begeven in Spyro Reignited Trilogy. Alhoewel er een tekstfunctie is voor in-game gameplay, zijn er geen ondertitelingen in de game voor cutscenes.

Met het ontbreken van ondertitelingen in de cutscenes, gaat dit ten koste van het speelplezier voor onder andere mensen die doof of slechthorend zijn. Nadat meerdere meldingen op het internet verschenen over het ontbreken van ondertitelingen in de game, reageerde een woordvoerder van Activision om uitleg te geven waarom deze functie zich niet in de game bevindt.

"Toen Toys For Bob tot doel had om een gave game-collectie te maken, moesten er gedurende het proces bepaalde besli ingen genomen worden. Het team bleef toegewijd om de integriteit en erfgoed van Spyro te behouden zoals fans dat herinnerden", aldus de woordvoerder van Activision.

spyro

De woordvoerder legt verder uit dat de game vanaf het begin werd opgebouwd met een nieuwe engine en met het implementeren van nieuwe talen die voorheen nog niet in de originele games zaten. Daarmee gaf de woordvoerder aan dat er geen standaard is in de game-industrie voor het implementeren van ondertitelingen in games.

Gaming-specialist Ian Hamilton reageerde op de statement van Activision waarin hij zegt dat de verklaring niet klopt. "Het moet niet juridisch vastgesteld zijn om als 'standaard' beschouwd te worden. We leven in 2018, niet in 1998", zo zegt Hamilton op Twitter.

In reactie op de kritiek heeft Activision gezegd dat ze de ervaring van de fans erg belangrijk vinden en in de toekomst de zaak te gaan evalueren. In 2017 werd tevens door dezelfde uitgever Crash Bandicoot N.Sane Trilogy uitgebracht waar ook geen ondertitelingen in zaten. Echter kreeg dit veel minder kritiek van spelers en heeft het tot op heden nog steeds geen ondertiteling.

Ondanks de ontvangen kritiek heeft de game al veel succes opgeleverd. Zo werd eerder bekend dat de game in het Verenigd Koninkrijk bovenaan stond in de wekelijkse lijst meest verkochte fysieke games. Met dit succes staat het boven andere games zoals Red Dead Redemption 2 en Fallout 76.

Lees ook onze review van Spyro Reignited Trilogy waarin de game onder andere wordt geprezen om zijn gedetailleerde en kleurrijke omgevingen en verbeterde besturing.

Spyro Reignited Trilogy is verkrijgbaar voor Xbox One en PlayStation 4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou