Een spel wat bijzonder populair was in de arcadehallen van Japan, een paar jaar terug, was Mobile Suit Gundam: Federation vs Zeon. Deze actiegame, waarin zeer mobiele robots het met elkaar uitvechten, werd een hit destijds. Dit kwam ook doordat de game gebaseerd was op de tv-serie Gundam Wing, die op dat moment 'in' was in Japan.

Bandai wachtte bijzonder lang met het maken van een opvolger. Echter, na al die jaren is het dan eindelijk bijna zover, Mobile Suit Gundam: AEUG vs Titans, de opvolger van Mobile Suit Gundam: Federation vs Zeon, zal later deze herfst te spelen zijn in de arcadehallen in JapanLike the first game, AEUG Vs. Titans offers two-on-two battles from a third-person perspective, taking place in 3D battlefields from all through the cartoon series. Players can select their own giant robot and an AI-controlled wingmate from two sets of playable mecha -- one for the AEUG (the good guys), one for the Titans (the bad guys).

Waarom is dit boeiend voor ons? Omdat het spel loopt op Playstation 2 hardware en de game dus bijzonder simpel te porten is voor de console. Hoewel de port nog niet officiëel bevestigd is heeft er wel alle schijn van dat de port ook werkelijkheid zal worden. En met het gematigde succes van de tv-serie Gundam Wing in Nederland lijkt het moment daar om deze mecha-actiegame ook in Nederland uit te brengen. Hopelijk heeft Bandai dat ook door, want deze mecha-actiegame ziet er goed genoeg uit om ook in Europa te verschijnen.