Acteur Ben Kingsley verleent stem aan Fable III | Gamer.nl

Acteur Ben Kingsley verleent stem aan Fable III | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Kingsley spreekt de stem in van de tovenaarskoning van 'Mist Peak'. "Het is enerverend voor acteurs dat ons beroep zo divers is", aldus Kingsley over zijn nieuwe werk. "Ik denk dat de stap van films naar games net zo groot is als de uitvinding van de film, toen mensen van het podium naar de bioscoop gingen en dachten: dit is niet echt acteren, toch? En nu gebeurt hetzelfde met videogames - en het is wel degelijk acteren. Het is erg veeleisend."

John Cleese

Eerder werd bekend dat acteurs John Cleese en Stephen Fry hun stemmen verlenen aan personages in Fable III. Zij vervullen de rol van respectievelijk een butler die pa ende kleding voor de speler uitzoekt en 'Reaver'.

Fable III draait om een jonge held die gedurende de game koning wordt. Het land besturen levert echter een hoop kopzorgen op: wensen van inwoners van het koninkrijk in vervulling laten gaan levert een andere groep inwoners weer problemen op. Verder is het in Fable III nu ook mogelijk voor spelers om hun eigen wapens te maken en personages in de game aan te raken. Fable III moet eind dit jaar op Xbox 360 verschijnen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou