The Movies is een nieuw spel ontspoten aan het brein van Peter Molyneux, bedenker van klassiekers als Populous, Syndicate en Magic Carpet. Het concept van The Movies is de eenvoud zelve en daarin schuilt juist de kracht van het spel: iedereen weet meteen waar het over gaat en wat de bedoeling is. In The Movies draait alles namelijk om het uit de grond stampen van een filmstudio en vervolgens proberen deze gedurende honderd jaar winstgevend te houden.

De speler krijgt in The Movies enorm veel keuzes voorgelegd. Bij het maken van een film komt namelijk erg veel om de hoek kijken. Zo dien je het genre van je film te bepalen, scriptschrijvers aan te stellen, acteurs aan te werven en een regisseur aan het project te koppelen. Bij elk van deze facetten kan je kiezen hoeveel geld je er in steekt. Koop je dure acteurs aan die bezoekers automatisch naar de bioscoop zullen lokken, of wil je deze kosten besparen en onbekende acteurs een kans bieden?

Ook over de film inhoudelijk heb je behoorlijk wat controle. Elke film die je maakt kan je namelijk bekijken en tijdens het opnemen kan je met behulp van sliders bepalen hoeveel geweld of liefde er in een scene voorkomt. Het spel laat je spelen van 1920 tot 2020 en de hoeveelheid blote borsten die mensen kunnen verwerken waren aan het begin van de vorige eeuw wel iets lager dan dat tegenwoordig het geval is. Allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. Je zal het hele complex waar je films opgenomen worden uit de grond moeten stampen. De interface is vergelijkbaar met die in andere tycoongames en je zal dus snel zelf aan de slag kunnen. Twee voorbeelden van de films die je in The Movies kan maken. Elke film is uniek en wordt afhankelijk van parameters dynamisch gegenereerd. Hopelijk komt Knowledge Kills snel in de bioscoop! Meer screenshots van deze bijzondere en veelbelovende game, waarvan we op de E3 waarschijnlijk nog wel meer gaan zien, zijn hier te bekijken. Wanneer The Movies verschijnt is nog niet bekend, maar hoe meer we te weten komen, hoe sneller we deze game willen spelen. Het is immers alweer even geleden dat we nog een goede Tycoongame mochten spelen en de Bullfrog feeling van weleer lijkt in deze titel weer helemaal van de partij.