Het betreft de EU West-, EU Nordic- en East-servers. Hackers hebben hier e-maiadressen, versleutelde wachtwoorden, summoner-namen, geboortedagen en van een klein aantal spelers ook de volledige namen, beveiligingsvragen en bijbehorende antwoorden weten te bemachtigen. League of Legends-spelers die op deze servers actief zijn, hebben een e-mail ontvangen van Riot Games.

Riot benadrukt dat de wachtwoorden wel versleuteld waren, maar dat hun veiligheidsexperts hebben ontdekt dat de helft van die wachtwoorden zo simpel zijn, dat deze eenvoudig gekraakt kunnen worden. De ontwikkelaar roept mensen op hun wachtwoord te wijzigen en deze niet te eenvoudig te maken. Beveiligingsexperts ontdekten dat elf wachtwoorden elk door meer dan tienduizend spelers werden gebruikt. 

Ontwikkelaar Riot Games zegt dat het beveiligingslek waardoor de hackers binnen konden komen inmiddels is gedicht. Het bedrijf heeft experts ingehuurd en werkt samen met de relevante authoriteiten om een vergelijkbare situatie in de toekomst te voorkomen. Riot Games-oprichters Marc Merrill en Brandon Beck bieden hun excuses aan voor de situatie.