Microsoft: ‘Series X first party-games kunnen nog uitkomen op Xbox One’

Microsoft: ‘Series X first party-games kunnen nog uitkomen op Xbox One’

Xbox first party-games die tot nu toe alleen aangekondigd zijn voor de Xbox Series X en pc kunnen nog uitkomen voor de Xbox One. Dat zegt Xbox-hoofd Aaron Greenberg op Twitter.

Eerder kondigde Microsoft aan dat voorlopig alle first-party games ook voor de Xbox One verschijnen. Tijdens de Xbox Games Showcase gisteren leken er echter ook games enkel voor de Series X te verschijnen. Dat zorgde voor verwarring onder fans Zo had de trailer in de showcase van Avowed alleen de Series X en pc als bevestigde platformen, maar niet de Xbox One terwijl die wel als platform op de website van de nieuwe Obsidian-rpg staat.

Marketinghoofd Aaron Greenberg heeft daar nu opheldering over gegeven. Volgens Greenberg worden sommige first party-games eerst voor de Xbox Series X gemaakt en later mogen de studio’s zelf beslissen of ze game ook nog op de Xbox One wordt uitgebracht.

Greenberg lijkt hiermee te zeggen dat de first party-games die tot nu alleen voor de Series X bevestigd zijn op een later moment kunnen uitkomen op de Xbox One, maar dus niet bevestigd zijn.

De Xbox Series X komt dit najaar uit. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Op Avowed, Forza en CrossFire X na vond ik het er allemaal current gen uitzien. Dus zal best wel kunnen dat ze ook op de minder krachtigere Xbox uitkomen.

0
test

Soms wordt je gewoon blij van een pr statement als "alle ps5 games werken alleen op een ps5" Ik zit totaal niet te wachten op cross-gen games met nieuwe consoles aan de horizon.

0
test

@ali3n8tor 100% mee eens...

0
test

@ali3n8tor Alle games die uitgebracht worden op PC zijn per definitie "cross-gen" omdat PC's nou eenmaal veel verschillende configuraties hebben. Aangezien alle MS first party games ook op PC uit gaan komen is het niet zo verwonderlijk dat deze ook op Xbox One uit kunnen komen.

0

Aanbevolen voor jou