Aardappelsalade-Kickstarter populairder dan Oculus en Double Fine Adventure | Gamer.nl

Aardappelsalade-Kickstarter populairder dan Oculus en Double Fine Adventure | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In de Top 10 best bekeken Kickstarter-projecten bezet het ooit als grap gestarte project de vierde positie. Het best bekeken project aller tijden is die van de Ouya, de Android-console. Op de vijfde plek komt het Double Fine Adventure-project, het eerste grote gameproject dat op het platform verscheen. Het eerste deel van dit project is inmiddels verschenen onder de naam Broken Age, Act 1. Op de negende positie staat het spirituele vervolg van MegaMan, Mighty No. 9. De Top 10 wordt gecomplementeerd door de Oculus: Rift vr-bril. 

In totaal wist de aardappelsalade-Kickstarter 55.492 dollar op te halen. Op Kickstarter staan meer statistieken over het project, zoals waar de verschillende backers vandan kwamen en of zij eerder projecten hadden gesteund. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou