Aantal World of Warcraft-spelers in de lift | Gamer.nl

Aantal World of Warcraft-spelers in de lift | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

De stijging volgt een lange periode van daling op. De mmo verloor in het eerste kwartaal van 2013 1,3 miljoen betalende spelers, een afname die stabiliseerde in de loop van het najaar. Het laagste punt werd eind oktober genoteerd, toen het aantal op 7,6 miljoen abonnees stond. 

In september van 2013 werd nog bekend dat de inkomsten van World of Warcraft 54 procent gedaald waren ten opzichte van eind 2012. Volgens analist Joost van Dreunen was dat echter vooral te wijten aan de ingezakte verkoop van WoW-uitbreiding Mists of Pandaria. Waarschijnlijk verschijnt dit jaar de nieuwe uitbreiding voor de mmo, Warlords of Draenor.

Jaarcijfers Activision Blizzard

Als geheel bedrijf boekte Activision Blizzard over het afgelopen fiscale jaar een omzet van 4,583 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 1,01 miljard dollar, vergeleken met 1,149 miljard dollar het jaar daarvoor. Activision Blizzard dankt de positieve cijfers aan goed presterende franchise als Skylanders, Diablo, World of Warcraft en Call of Duty.

Voor het huidige fiscale jaar verwacht het bedrijf veel van Destiny, waarvoor een recordaantal pre-orders uit zou staan. De nieuwe shooter van Halo-maker Bungie staat gepland voor 9 september en komt naar Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PS4.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou