Aantal kernmechanieken ontbreekt in Pokémon: Let's Go Pikachu en Eevee | Gamer.nl

Aantal kernmechanieken ontbreekt in Pokémon: Let's Go Pikachu en Eevee | Gamer.nl

In Pokémon: Let's Go Pikachu en Eevee wordt een aantal kernmechanieken van de franchise weggehaald. Dit laat Serebii weten via een blogpost.

In de blog wordt uitgelegd dat een selecte groep mensen de eerste twee uur van de game mocht uitproberen. Daarin wordt volgens de blog al snel duidelijk dat er een significant verschil is tu en deze game en vorige games in de Pokémon-franchise.

Zo zijn elementen zoals Held Items en Abilities niet inbegrepen in de mechanieken. Held Items zijn speciale voorwerpen die een pokémon met zich meedraagt. Een Ability is een bepaald effect dat een pokémon op een pa ieve manier toepast tijdens een gevecht. Beide mechanieken zijn veel gebruikt in eerdere Pokémon-games.

Pokemon lets go!

Pokémon: Let's Go Pikachu en Eevee behouden wel IV's (Individual Values) en EV's (Effort Values). Deze functies dragen bij aan het bepalen en verhogen van de kwaliteiten van de betreffende pokémon. Echter lijkt de werking van EV's momenteel niet compleet duidelijk te zijn:

"Op dit moment is het moeilijk te zeggen hoe EV's in elkaar steken. Na een paar gevechten verschijnt er een +1 in één statistiek, zoals snelheid of aanval, maar deze +1 wordt ook verkregen bij de ontvangen candy wanneer de speler een pokémon overdraagt."

Vechten

Verder krijgen spelers meer XP bij het vangen van pokémon dan na gevechten. Met deze gevechten worden regelmatig Pokéballen gegeven als beloning om pokémon te kunnen blijven vangen.

Met deze veranderingen in mechanieken lijkt de franchise een poging te doen om nieuw publiek naar de Pokémon-game te halen en op een makkelijke manier kennis te laten maken met de Pokémon Go-achtige structuur.

Eerder werd bekend dat Nintendo speciale Switch-bundels gaat uitbrengen in het thema van Pokémon: Let's Go Pikachu en Eevee.

Pokémon: Let's Go Pikachu en Eevee verschijnen op 16 november voor Nintendo Switch.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou