Nieuws
PUBG LITE

Aantal gelijktijdige spelers voor PUBG verdubbeld op Steam

Game kan sinds gisteren gratis gespeeld worden op pc, Xbox One en PlayStation 4

Geschreven door Michel Musters op
Het aantal gelijktijdige Steam-spelers voor PUBG: Battlegrounds is verdubbeld sinds de game gisteren free-to-play is gegaan.

Dat blijkt uit statistieken op Steam. Het gemiddelde van het aantal PUBG-spelers op Steam lag de afgelopen maand op ongeveer 330.000 mensen, maar vannacht was er een piek waarneembaar van 668.706 spelers.

Analist Daniel Ahmad laat op social media weten dat naast de verdubbeling van spelers er ook dertien maal zoveel negatieve recensies voor de game verschenen op Steam. Het gaat hierbij vooral mensen die boos zijn over het feit dat ze voorheen hebben betaald voor PUBG, terwijl het spel nu gratis speelbaar is.

Het battle royale-spel PUBG is sinds gisteren free-to-play op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Iedereen kan een gratis account aanmaken voor PUBG, al gaat het dan wel om een basisaccount waarin niet alle content zit. Diverse premium items zijn alleen verkrijgbaar voor mensen met een betaalde Battlegrounds Plus-account. Mensen die het spel eerder al hebben gekocht, ontvangen kosteloos een Battlegrounds Plus-account. Ook ontvangen ze diverse extra's via een Special Commemorative Pack.

Dit artikel delen:

Lees meer

Shadow Man Remastered komt vandaag uit op PS4 en Xbox One Sony haalt PlayStation Now-kaarten uit winkels
3

Reacties op: Aantal gelijktijdige spelers voor PUBG verdubbeld op Steam

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  WvA

  • 13 januari 2022 15:05
  Kunnen de bots er dan weer uit? Dat heeft de game voor mij echt verpest

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  GoofyZ3

  • 13 januari 2022 16:04
  Ja een game zomaar free to play maken is natuurlijk killing voor mensen die ervoor hebben betaald. Nu zal de prijs altijd wel dalen voor een game maar dit is natuurlijk wel het uiterste. Heb de game maar weinig gespeeld, gameplay was altijd houterig en slecht. Ook was het pixel schieten en ben je bijna verplicht om met een 4k scherm te game anders zie je niemand. En uiteraard de allerlaagste graphics settings

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • gimbal2

  • 13 januari 2022 16:17
  Het is vandaag nog geen nieuws natuurlijk, dit was onvermijdelijk. Laten we over twee weken eens kijken hoe het ervoor staat als alle mensen die enkel even nieuwsgierig waren alweer een uninstall hebben gedaan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.