Dit blijkt uit kwartaalcijfers die Activision Blizzard onlangs bekendmaakte. Tussen begin april en eind juni raakte het spel nog 600.000 spelers kwijt en in het kwartaal daarvoor 1,3 miljoen. Naar verwachting kondigt dochterbedrijf Blizzard aankomend weekend een nieuwe uitbreiding aan voor het spel.

Dit zou de vijfde worden na The Burning Crusade, Wrath of the Lich King, Cataclysm en Mists of Pandaria. Op basis van een veronderstelde merkregistratie door Blizzard heet de nieuwe uitbreiding Warlords of Draenor. Dit is echt nog niet bevestigd en het is niet duidelijk of het merk daadwerkelijk door de ontwikkelaar zelf is vastgelegd.

Kwartaalresultaat

Activision Blizzard rapporteerde verder betere kwartaalresultaten dan verwacht. De netto-omzet bedroeg 691 miljoen dollar over de periode begin juni tot en met eind september, vergeleken met 841 miljoen in dezelfde periode het jaar daarvoor. Het bedrijf had echter als verwachting 635 miljoen dollar staan. Er werd over afgelopen kwartaal een nettowinst van 56 miljoen dollar geboekt, vergeleken met 226 miljoen in hetzelfde kwartaal van fiscaal 2012.

Over de omzet of verkoopcijfers van het onlangs verschenen Call of Duty: Ghosts werd niet gesproken. Activision Blizzard communiceerde eerder vandaag wel dat het voor meer dan een miljard dollar winkelwaarde heeft verscheept aan Call of Duty: Ghosts-exemplaren. 

Onafhankelijk bedrijf

In de kwartaalcijfers werd tot slot nog aangehaald dat Activision Blizzard sinds kort officieel als onafhankelijk bedrijf opereert, nadat het zich heeft losgebroken van voormalig moederbedrijf Vivendi. Dit mediabedrijf had tot halverwege 2013 nog een meerderheidsbelang in Activision Blizzard, maar het grootste deel van deze aandelen zijn door laatstgenoemde teruggekocht. Deze transactie is onlangs goedgekeurd door de rechter, nadat hier eerder door enkele aandeelhouders bezwaar tegen werd aangetekend.