'Aankoop Obsidian door Microsoft bijna rond' | Gamer.nl

'Aankoop Obsidian door Microsoft bijna rond' | Gamer.nl

Microsoft heeft een aankoop van de studio Obsidian Entertainment bijna rond, zo blijkt uit geruchten.

Kotaku zegt dit te hebben vernomen van meerdere anonieme bronnen. Het zou geen kwestie van of, maar van wanneer zijn. Microsoft laat weten dat het niet op geruchten reageert.

Microsoft heeft de afgelopen tijd meer studio's opgekocht. Tijdens E3 kondigde het aan vier bestaande studio's te hebben aangeschaft en eerder bleek al dat Microsoft nog altijd op zoek was naar meer studio's om te kopen.

Obsidian, vooral bekend vanwege games als Star Wars: Knights of the Old Republic 2 en Fallout: New Vegas, heeft de Xbox-rpg Stormlands moeten annuleren en laat tegenwoordig zijn meeste games via crowdfunding financieren. Een van de bekendste voorbeelden hiervan is de succesvolle Pillars of Eternity-reeks.

Obsidian CEO Feargus Urquhart liet in een interview met Games Industry eerder al weten dat hij geen bezwaar heeft tegen het verliezen van zijn onafhankelijkheid. "Ik had verwacht dat we nu al wel opgekocht zouden zijn. Ik vind het prima om al dertien jaar onafhankelijk te zijn. Maar ik zou er niets op tegen hebben om opgekocht te worden."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou