De uitnodiging is voor een evenement dat op 9 december om 8 uur 's avonds plaatsvindt en toont de vier bekende PlayStation-symbolen - een driehoek, cirkel, kruis en vierkant op ronde achtergronden - naast een nieuw telefoonsymbool. Tijdens het evenement, dat wordt gepresenteerd door de baas van Sony Ericsson Frankrijk, Pierre Perron,  zal "de meest verwachte presentatie van de afgelopen tien jaar" plaatsvinden, zo is te lezen op de uitnodiging. 

Er doen de laatste weken veel geruchten over de PlayStation Phone de ronde. Eind oktober onthulde technologiewebsite Engadget de vermeende eerste foto's van een prototype van de telefoon die PSP-spellen zou kunnen afspelen. De CEO van Sony's telefoondivisie Sony Ericsson versterkte de vermoedens door te reageren op de geruchten met de opmerking "er is veel rook op dit moment en ik kan je vertellen dat er ergens vuur moet zijn".

Android

Volgens de bronnen van Engadget zal de PlayStation Phone waarschijnlijk begin volgend jaar op de markt komen en draaien op Android, het mobiele besturingssysteem van Google. Het apparaat zou dezelfde spellen moeten kunnen afspelen als de huidige PSP en heeft een scherm met een diagonaal tussen de 3,7 en 4,1 inch.

Net als de PSP Go zou het apparaat opengeschoven kunnen worden. Onder het scherm verschijnen de bekende PlayStation-knoppen. In plaats van een analoge stick zou de telefoon een touchpad hebben, zoals die ook op laptops te vinden is. De langwerpige touchpad is zowel met de linker- als met de rechterhand te bereiken.

De uitnodiging