De claim gaat in op de demo's die voorafgaand aan het verschijnen van Colonial Marines werden getoond, onder meer op de E3- en PAX-beurs. Deze vroege versies van het spel zouden niet overeenkomen met het uiteindelijke product en zelfs compleet afwijkende levels en graphics kennen. 

Bovendien mochten reviews van het spel pas in de loop van de lanceringsdag gepubliceerd worden. Consumenten zouden hierdoor niet op tijd gewaarschuwd zijn voor de verschillen tussen de demo en de winkelversie. In de aanklacht wordt daarom een schadevergoeding geëist voor iedere consument die Aliens: Colonial Marines op, of voor de release heeft aangeschaft. 

Misleidende reclame

Begin april gaf Sega al toe dat de marketingcampagne van Aliens: Colonial Marines misleidend was, omdat de beelden in trailers niet overeenkwamen met de uiteindelijke versie. De Britse Advertising Standards Agency wees de uitgever daarop na een klacht van een consument. Sega heeft toen op zijn website en in alle relevante YouTube-video's een disclaimer geplaatst, waarin wordt vermeld dat de beelden op basis van een demo zijn.