De aanklacht werd aangespannen namens aandeelhouders van de uitgever. Zij zouden misleid zijn wat betreft de gecommuniceerde kwaliteit van Battlefield 4 voorafgaand aan de lancering. Het spel bleek na de launch geplaagd te worden door bugs en het duurde maanden voordat de grootste van die problemen werden opgelost. 

Volgens de aanklacht gaf onder andere de ceo van Electronic Arts, Andrew Wilson, misleidende weerspiegelingen van de kwaliteit van de game. Wilson zei bijvoorbeeld: "We hebben een kwaliteitsniveau bereikt dat we de vorige keer [bij de lancering van Battlefield 3] niet haalden".

Rechter Susan Illston oordeelt echter dat de uitspraken van Wilson en anderen niet concreet genoeg waren om als misleidend te worden aangemerkt. Volgens haar waren de uitspraken "vage en niet-vervolgbare uitdrukkingen van bedrijfsoptimisme, en subjectieve uitspraken waar geen degelijke investeerder op zou rekenen".

De ontwikkelaar van Battlefield: Hardline belooft eerder dit jaar nog dat de lancering van die game niet tegen dezelfde problemen aan zal lopen. Hardline verschijnt in het eerste kwartaal van 2015.