Aangeklaagde eigenaar romsite overweegt website weer online te zetten

Aangeklaagde eigenaar romsite overweegt website weer online te zetten

De aangeklaagde eigenaar van romsite RomUniverse.com, Matthew Storman, overweegt zijn site toch weer online te zetten.

De vorig jaar aangeklaagde Stormen werd afgelopen mei door het Amerikaanse rechtssysteem verzocht zijn website offline te halen en 2,1 miljoen dollar in schadevergoeding aan Nintendo te betalen. Dit omdat hij roms van Nintendo-games aanbood op zijn site.

Nintendo is inmiddels van plan om nog meer stappen te ondernemen, zo valt te lezen op Arstechnica. Storman is niet alleen van plan zijn website weer online te zetten, hij is volgens berichten ook nalatig in het betalen van de schadevergoeding aan Nintendo - Storman wordt geacht elke maand 50 dollar over te maken.

Volgens advocaat William Rava had hij een telefoongesprek met Storman op 3 juni waarin Storman meldde te overwegen de site weer online te zetten, "maar dan met gamecontent en roms van bedrijven buiten Nintendo". Storman hoopt dat Nintendo hem niets kan maken wanneer hij roms oude games die op Nintendo-consoles draaien publiceert die niet door Nintendo zelf zijn uitgekomen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wow, sorry maar hoe dom kan je zijn? Ben zelf ook niet de slimste maar dit is wel echt enorm stom van hem. Hij is veroordeeld, schuldig bevonden, nalatig in het nakomen van het vonnis (consequenties gaan volgen, let maar op) en dan hetzelfde truukje weer flikken. Hij heeft er dus helemaal niks van geleerd.

0
test

@HunterSeeker de beste man moet de komende 3500 JAAR Nintendo afbetalen. In plaats van dit soort onzinnige rechtzaken zou Nintendo zich eens bezig moeten houden met het legaal beschikbaar maken van hun legacy, alle nes snes en weetikveel roms. Dit soort sites ontstaan vooral omdat het legale aanbod er niet is. mensen klagen steen en been als de ps3/psp store offline gehaald zou worden maar ondertussen heeft Nintendo hun hele Wii shop en legacy verwijderd en geen haan die er naar kraait , DS cartridges (en 3DS!) zijn aan het wegrotten en geen mogelijkheid om ze te vervangen , ja dan eindig je als consument wel op dat soort rom-sites..

0
test

@ali3n8tor En waarom moet er volgens jou een legaal aanbod zijn? Dat moet Nintendo toch helemaal zelf weten zeker? Ze moeten helemaal niks. Maar wat wij als niet Nintendo wel moeten is onze klauwen van copyrighted content afblijven. Het is zeer terecht dat ze zulke mensen aanpakken en nog beter hadden ze deze man meteen zijn leven lang alles af moeten pakken en een voorbeeld stellen. Nu komt hij weg met een schamele 50 euro per maand. Ze hadden hem alles moeten afnemen. Laten zien dat men met zijn tengels van anderen mensen hun spullen af moeten blijven zonder toestemming. De wereld draait in mij ogen door als we dit soort zaken nutteloos vinden omdat Nintendo maar ja en amen moet zeggen. Ik vind harder straffen. Een voorbeeld stellen. Laten zien dat je hier niet mee weg komt. Dat je je hele leven vergalt als je het lef hebt om aan andere mensen hun eigendom te komen. En of dat nu inbreken, diefstal of piracy is, iets van anderen ontnemen voor eigen gewin is altijd diefstal. Wat je er ook van vind wat Nintendo zou moeten doen.

0
test

Do it, hij heeft toch niks meer te verliezen

0

Aanbevolen voor jou