Aandelen Take-Two gestegen door overnamegeruchten | Gamer.nl

Aandelen Take-Two gestegen door overnamegeruchten | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Aan het einde van de handelsdag op Wallstreet gisteren, stonden de aandelen op 16 dollar per stuk. Eind januari stonden de aandelen nog op 12,48 dollar. In augustus 2010 waren de aandelen nog maar 8,30 dollar per stuk waard na een terugval van 9,03 dollar per aandeel begin maart.

Electronic Arts

De laatste keer dat de aandelen van Take-Two zo duur waren, was toen uitgever Electronic Arts in 2008 een overnamepoging deed. EA wilde toen een vijandige overname forceren door aandeelhouders 26 dollar per aandeel te bieden. De waarde van de aandelen stegen toen tot 26,50 dollar. Na de mislukte overnamepoging daalden de aandelenprijzen naar minder dan 8 dollar.

Afgelopen weekend kwam het gerucht naar buiten dat Activision Take-Two wil overnemen. Activision heeft onlangs de ontwikkeling van games als Guitar Hero en True Crime stopgezet en zou volgens de geruchten de uitgever van games als Grand Theft Auto IV, Red Dead Redemption en L.A. Noire willen overnemen om zijn portfolio uit te breiden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou