Nieuws
PUBG

Tencent keldert op beurs na aanscherpen waakhonden

Uitgever verliest in totaal 160 miljard dollar in een jaar

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Uitgever Tencent heeft 20 miljard dollar aan waarde verloren in aandelen. Deze grote daling kwam voort uit advies voor waakhonden rondom het uitgeven van games in China.

Tencent is de uitgever van onder andere Fortnite en PUBG in China. Daarnaast ontwikkelt het de zombie-modus van Call of Duty-games. Het bekendmaken van dit nieuwe advies omtrent videogames door het Chinese Ministerie van Onderwijs, bracht een grote halt toe aan de huidige groei van de uitgever.

pubg schieten rennen

In het advies werd onder andere gesproken over het limiteren van het aantal games dat goedgekeurd werd om uitgegeven te worden in China. Dit advies, dat het afgelopen jaar meerdere veranderingen heeft doorgemaakt, heeft veel frustratie losgelaten bij meerdere studio's.

Dit advies leverden Tencent uiteindelijk een verlies op van 20 miljard dollar in aandelen. Dit resulteert in een totaal verlies van 160 miljard dollar in het afgelopen jaar.

Toch lijkt dit een tijdelijk probleem te zijn voor de uitgever, die gemeld heeft 25% in winst te zijn gestegen in de eerste helft van 2018. Echter met het ontbreken van duidelijkheid rondom het uitbrengen van de games, kan het verlies nog groter worden voor Tencent.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe Nintendo Direct aangekondigd Nieuwe gratis Lord of the Rings-mmo aangekondigd
1

Reacties op: Tencent keldert op beurs na aanscherpen waakhonden

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Sh4d0wz

  • 6 september 2018 03:12
  advies voor waakhonden? ik heb dit bericht 5x gelezen snap er nog geen zak van… what the fuck.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.