Apex Legends zorgt voor flinke stijging van EA-aandelen

Apex Legends zorgt voor flinke stijging van EA-aandelen

De aandelen van Electronic Arts zijn met 16 procent href="https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-02-08/ea-holders-cheer-apex-legends-as-formidable-fortnite-competitor" rel="noopener noreferrer" target="_blank">gestegen </a></b>als gevolg van de release van Apex Legends. Dit is de grootste stijging sinds 2014.

Apex Legends verscheen op maandag en haalde binnen 72 uur 10 miljoen spelers binnen. De populariteit van de game is aandeelhouders niet ontgaan, waardoor de waarde van EA's aandelen explosief is gestegen met meer dan 16 procent.

De stijging kwam als een verrassing, want afgelopen woensdag was de waarde van EA's aandelen nog historisch laag. Toen daalden de aandelen met ruim 13 procent vanwege tegenvallende prestaties van verschillende games en het bedrijf als geheel. Onder andere Battlefield 5 verkocht een miljoen minder exemplaren dan voorspeld met 7,3 miljoen stuks.

EA

Battle royale

Volgens CEO Andrew Wilson is een van de redenen hiervoor dat Battlefield 5 zonder battle royale-modus lanceerde, die ervoor heeft gezorgd dat Fortnite zo populair is geworden. De battle royale-modus voor Battlefield 5 staat gepland voor maart als gratis update.

De timing van Apex Legends is daarom interessant, die volgens analisten de strijd aangaat met Fortnite vanwege het free-to-play-model en het kleurrijke uiterlijk. De game klimt ook langzaam omhoog tussen de populairste Twitch-games.

ea

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Heb er veel plezier mee tot zo ver. Gisteren m'n eerste chicke... Ik bedoel CHAMPION geworden. Hoop dat contentwise er meer gaat komen zoals duo's en solo's en iets van ranked.

0

k*t !!

0

Aanbevolen voor jou