Nieuws
Switch

Aandeelwaarde Nintendo ondanks Pokémon-nieuws flink gedaald

Veel investeerders zijn verbaasd

Geschreven door Pablo Bool op
De aandeelwaarde van Nintendo is in aanloop naar de E3 plots flink gedaald.

In de laatste weken is er naar voren gekomen dat Pokémon Let's Go naar de Switch komt en verschenen geruchten over onder andere Fortnite en Dragon Ball FighterZ voor het platform van Nintendo.

Apart is dat net voor de E3 het marktaandeel van het Japanse bedrijf plots is gedaald. De aandelen zakten op maandag zo'n 6,3 procent. De voorgaande vrijdag voordat de beurs sloot zakten de aandelen vier procent. Dit markeerde de grootste tweedaagse daling sinds december 2016. Op business-website Bloomberg is een verslag verschenen over de situatie.

“Wat schokkend is, is dat er recentelijk veel goed nieuws rondom Nintendo is. Desalniettemin, wanneer analisten lijnrecht tegenover de gevestigde orde staan, wordt dit gezien als een kans om alles opnieuw te bekijken en te herzien." Dit wordt gezegd door Atul Goyal, analist van Jefferies Group.

Een eventuele verklaring voor deze daling wordt gegeven door Amir Anvarzadeh, een senior strateeg bij Asymmetric Advisors. Zo wordt er opgemerkt dat het eventueel kan liggen aan het feit dat er klachten waren over het gratis Mario Tennis Aces-evenement afgelopen weekend. Tijdens dit evenement konden spelers toernooien spelen voor de release van de game, maar door verbindingsproblemen en haperende servers bewogen fans zich naar Reddit om daar te klagen dat Nintendo geen dedicated servers heeft.

“Ze lopen jaren achter op het gebied van netwerk, dit betekent niet dat ze deze achterstand niet kunnen inhalen, maar Sony heeft miljarden besteed om PlayStation Network te versterken,” aldus Anvarzadeh.

Bloomberg zegt dat investeerders deze 'gefaalde' actie rondom Mario Tennis Aces zien als een voorbode voor de toekomst van Nintendo. Voornamelijk wanneer het gaat om de online services die in september worden gelanceerd.

Anvarzadeh zegt hierover dan ook: "De markt is waarschijnlijk aandelen aan het verkopen vlak voor de E3, omdat Nintendo geen ontwikkeltraject heeft dat investeerders doet achteroverslaan tot een niveau waar analisten winstdoelstellingen moeten verhogen. Een andere vraag is ook of hun infrastructuur wel klaar is om online-gaming te faciliteren."

Mario Tennis Aces

Een andere verklaring wordt gegeven door Dr. Serkan Toto, CEO van Kantan Games. Hij zegt dat het komt door het feit dat een van de grootste financiële bladen van Japan het nieuws bracht dat Nintendo het project genaamd Quality of Life waarschijnlijk ten einde is. Dit project dat in december 2014 werd gepresenteerd moest ervoor zorgen dat ze zich gingen inzetten om mensen aan te sporen gezonder te leven.

Pre-orderen van online service

Naast dit nieuws over de marktdaling is ook aangekondigd dat de online service in kwestie van te voren kan worden aangeschaft. Op de Duitse en de Britse site van Amazon wordt de aankomende dienst namelijk al aangeboden. Voor een abonnement van drie maanden kost de service 8 euro en voor een heel jaar moet een fan 20 euro neerleggen. Men kan ook kiezen voor een familie-abonnement waar maximaal acht accounts op mogen zitten voor 35 euro. Alleen is deze momenteel niet te vinden op de Amazon-sites.

Nintendo Switch online service NES

Dit artikel delen:

Lees meer

De vampier in videogames Red Faction Guerrilla Re-Mars-tered komt op 3 juli uit
1

Reacties op: Aandeelwaarde Nintendo ondanks Pokémon-nieuws flink gedaald

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    AllSeeingFish

    • 5 juni 2018 13:08
    Een paar maanden geleden verkocht voor 57,25 Dollar, 13 Dollar aankoop☺

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.