Nieuws
Activision Blizzard

Aandeelhouders klagen Activision Blizzard aan wegens achterhouden informatie

Bedrijf wil binnen game-industrie het goede voorbeeld gaan zetten

Geschreven door Michel Musters op
Aandeelhouders klagen Activision Blizzard aan omdat zij "economische schade" oplopen. Het bedrijf zou bewust informatie gerelateerd aan de recente aanklacht hebben gehouden.

De staat Californië klaagde Activision Blizzard twee weken geleden aan wegens discriminatie en seksuele intimidatie op de werkvloer op basis van twee jaar onderzoek. Volgens aandeelhouders zou het bedrijf de afgelopen weken informatie over deze zaak hebben achtergehouden. De aanklacht van de aandeelhouders is door advocatenkantoor The Rosen Law Firm ingediend bij de California Federal Court, zo meldt Bloomberg.

In de nieuwe aanklacht wordt gemeld dat ceo Bobby Kotick, huidige cfo Dennis Durkin en voormalige cfo Spencer Neumann zich er van bewust waren dat er "valse en misleidende statements naar buiten werden gebracht over het bedrijf" naar aanleiding van de eerste aanklacht over de giftige werksituatie. Ook zou Activision Blizzard tijdens het vrijgeven van eerdere kwartaalcijfers foutieve statements naar buiten hebben gebracht. Dat alles zou er voor hebben gezorgd dat aandeelhouders "significante verliezen en schade op hebben gelopen".

Tijdens een meeting met aandeelhouders afgelopen nacht sprak ceo Bobby Kotick wederom over de aantijgingen van twee weken geleden. "Er is binnen dit bedrijf geen plek waar discriminatie, intimidatie of oneerlijke behandeling wordt getolereerd. Nergens. We stellen het op prijs dat huidige en voormalige werknemers de afgelopen dagen de moed hebben getoond om zich te uiten. We willen de inzet die we aan jullie hebben gecommuniceerd herhalen. In onze werkomgeving wordt discriminatie, intimidatie of oneerlijke behandeling niet gepermitteerd. Wij gaan binnen deze industrie het bedrijf zijn die het goede voorbeeld geeft." Meer quotes van Kotick zijn hier te lezen.

Gisteren werd aangekondigd dat Blizzard-directeur J. Allen Brack vertrekt bij het bedrijf. Jen Oneal en Mike Ybarra nemen samen zijn rol over. Inmiddels is ook bevestigd dat Jesse Meschuk van Human Resources deze week vertrokken is.

Dit artikel delen:

Lees meer

Update: Over die spamberichten van de afgelopen tijd Coolblue verloot deze week 1800 PlayStation 5-consoles
0

Reacties op: Aandeelhouders klagen Activision Blizzard aan wegens achterhouden informatie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.