Aandeel Nintendo zakt na lancering Super Mario Run | Gamer.nl

Aandeel Nintendo zakt na lancering Super Mario Run | Gamer.nl

Het aandeel van Nintendo is met 11 procent gekelderd nadat vorige week Super Mario Run is uitgebracht. In totaal is de Mario-game voor iPhone en iPad meer dan 37 miljoen keer gedownload.

Op maandag zakte het aandeel met 7,06 procent, waardoor deze sinds verschijning van de game afgelopen week met 11 procent is gedaald.

Met de daling lijken aandeelhouders te reageren op de beoordelingen in Apples App Store. Op het moment van schrijven heeft het spel in de Nederlandse app-winkel een score van 2,5 sterren, op basis van meer dan 3.000 beoordelingen.

Klanten klagen over de hoge prijs van het spel. Super Mario Run biedt de eerste drie levels gratis, waarna gebruikers de rest kunnen ontgrendelen. Daarvoor moet eenmalig 10 euro worden betaald.

Volgens Nomura Securities-analist Junko Yamamura zijn investeerders ook teleurgesteld door het verdienmodel, aldus CNN. Omdat gebruikers eenmalig moeten betalen, zou het spel op langere termijn weinig geld opbrengen.

Nintendo ontwikkelde de game samen met het Japanse bedrijf DeNa, waarvan het aandeel met 14 procent is gekelderd. Volgens de Wall Street Journal is Nintendo niet van plan om meer content toe te voegen aan Super Mario Run. Eventuele bugs worden wel nog aangepakt.

Super Mario RUn

Door Nu.nl

Benieuwd naar ons oordeel? De review van Super Mario Run staat nu online.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou