Nieuws

Aandeel Nintendo in de lift na verschijning Pokémon Go

Speel jij al?

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

De waarde van het aandeel Nintendo is vrijdag sterk gestegen nadat de mobiele game Pokémon Go in verschillende landen verscheen en direct populair werd.

Nintendo was het meest verhandelde aandeel op de beurs in Tokio en eindigde de dag met een waardestijging van krap 9 procent. De marktwaarde van Nintendo komt daarmee op rond de 20,6 miljard euro te liggen.

Pokémon Go is nog niet officieel in Nederland beschikbaar, maar veroverde in de Verenigde Staten en Australië al de hoogste plek in de ranglijsten van Apples App Store. In de game kunnen spelers in de echte wereld Pokémon vangen, door rond te lopen met hun smartphone. Ook strijden drie verschillende teams om Pokémon-gyms.

Het spel werd ontwikkeld door Niantic, een voormalige Google-dochter die eerder de smartphonegame Ingress maakte. Ook in dat spel moeten spelers de echte wereld in. Niantic werkte samen met The Pokémon Company, waar Nintendo een groot aandeel in heeft.

Ook in Nederland lijkt Pokémon Go al populair te zijn geworden, ondanks zijn afwezigheid uit de appwinkels. De game is voor Android al als los APK-bestand te downloaden, en iOS-gebruikers kunnen een Australisch of Amerikaans App Store-account aanmaken om de game te downloaden.

Het is niet bekend wanneer Pokémon Go officieel in de Nederlandse appwinkels zal verschijnen, maar vermoedelijk zal dat binnen enkele dagen gebeuren.

Door NU.nl

Dit artikel delen:

Lees meer

Lego Star Wars: The Force Awakens Hitman krijgt companion app
2

Reacties op: Aandeel Nintendo in de lift na verschijning Pokémon Go

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • kyura

  • 8 juli 2016 15:58
  OT: Spel is erg verslavend. Nu er nog niet zo veel mensen het spel spelen zijn de gyms gelukkig nog over te nemen. Het spel is behoorlijk reactief, en gevechten zijn "meh". Desondanks een erg goed uitgevoerd spel. Zeker een aanrader.

  Zie hier een uitleg over hoe je wel de officiele APK vanuit de store kan halen:

  Voor Android gebruikers Wil je de officiele Pokemon GO APK vanuit playstore, volg deze instructies:

  tl;dr: Maak een US account aan en download hem vanaf hun playstore.

  Connecteer via VPN naar amerika: freevpnaccess punt com die van Miami werkt prima.
  In windows 10 kan je zonder extra software een VPN connectie aanmaken, voor andere versies even googlen.

  Disclaimer: Heb niet getest of je een US account kan maken via de nederlandse google.

  Na je een VPN verbinding hebt gemaakt, via chrome in incognito modus een nieuwe gmail account aanmaken waarbij het land US is.

  Je kan gewoon je nederlandse nummer opgeven om de account registratie af te maken.
  Voeg vervolgens het amerikaanse google account toe aan je Android apparaat, en ga op je pc/laptop, naar de playstore (niet in android, daar zal je Pokemon go niet vinden). Wanneer je dan in de play store zoekt naar Pokemon GO (nog steeds met VPN) zal je het spel vinden.

  De volgende stap voor je hem daadwerkelijk vanuit je browser op je mobiel kan installeren is zorgen dat de play store je mobiel kan vinden. Dit doe je door rechts boven op het menu te klikken. De stappen daarna zijn vanzelf sprekend.

  Wanneer de telefoon en browser elkaar gevonden hebben, kan je een remote install doen, en vanaf dat moment kan je het Amerikaanse google account van je mobiel verwijderen.

  Je kan nu Pokemon Go spelen met de officiele APK vanuit de play store.

  Ik hoop dat dit iemand helpt. Als er een makkelijkere manier is hoor ik het graag.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • HakkaH

  • 10 juli 2016 20:25
  @kyura Ik krijg hem wel via de US account binnen maar hoe krijg ik hem dan in mijn normale account?

  hmm makkelijkere manier is gewoon ongeautoriseerde downloads aanzetten en de apk van een vertrouwde plek downloaden en installeren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.