Aandeel Nintendo in de lift na verschijning Pokémon Go | Gamer.nl

Aandeel Nintendo in de lift na verschijning Pokémon Go | Gamer.nl

De waarde van het aandeel Nintendo is vrijdag sterk gestegen nadat de mobiele game Pokémon Go in verschillende landen verscheen en direct populair werd.

Nintendo was het meest verhandelde aandeel op de beurs in Tokio en eindigde de dag met een waardestijging van krap 9 procent. De marktwaarde van Nintendo komt daarmee op rond de 20,6 miljard euro te liggen.

Pokémon Go is nog niet officieel in Nederland beschikbaar, maar veroverde in de Verenigde Staten en Australië al de hoogste plek in de ranglijsten van Apples App Store. In de game kunnen spelers in de echte wereld Pokémon vangen, door rond te lopen met hun smartphone. Ook strijden drie verschillende teams om Pokémon-gyms.

Het spel werd ontwikkeld door Niantic, een voormalige Google-dochter die eerder de smartphonegame Ingre maakte. Ook in dat spel moeten spelers de echte wereld in. Niantic werkte samen met The Pokémon Company, waar Nintendo een groot aandeel in heeft.

Ook in Nederland lijkt Pokémon Go al populair te zijn geworden, ondanks zijn afwezigheid uit de appwinkels. De game is voor Android al als los APK-bestand te downloaden, en iOS-gebruikers kunnen een Australisch of Amerikaans App Store-account aanmaken om de game te downloaden.

Het is niet bekend wanneer Pokémon Go officieel in de Nederlandse appwinkels zal verschijnen, maar vermoedelijk zal dat binnen enkele dagen gebeuren.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou