Aanbieden games via streaming spreekt Take Two niet aan | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het grootste aandeel van games bij Take Two bestaat momenteel uit verpakte goederen, omdat de uitgaven voornamelijk voor de consolemarkt zijn, zo meldt Zelnick. Met een platform als OnLive zou dit in zijn geheel wegvallen, omdat Take Two zich dan nog maar op één platform zou richten in plaats van meerdere. Dit zou volgens Zelnick niet samen vallen met hun huidige zakenmodel.

Zelnick: "Alle situaties die er voor zorgen dat onze titels bij nog meer consumenten aankomen zijn goed, maar [in het geval van OnLive] lijkt dat nog niet het geval te zijn."

Verschuiving

Zelnick ziet wel dat de verschuiving naar digitale distributie momenteel al plaatsvindt, ook op de consolemarkt. "Ik verwacht een toenemende groei van downloadbare content. Er zal een punt komen waarop [console-ontwikkelaars] een goede reden hebben om in de downloadbusine te stappen in tegenstelling tot verpakte goederen. Het zal goed zijn voor onze zaken maar het zal voor ons waarschijnlijk geen grote zakelijke verandering opleveren."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou