A Way Out gaat goud | Gamer.nl

A Way Out gaat goud | Gamer.nl

De regisseur en schrijver van de coöperatieve actiegame A Way Out heeft via Twitter aangegeven dat de ontwikkeling is afgerond.

In een tweet zegt Josef Fares, het creatieve brein achter de game: "A Way Out is goud," wat betekent dat de ontwikkelingen rondom de game zijn afgerond. In dezelfde tweet zegt Fares dat hij nauwelijks zijn opwinding kan omschrijven. De kans is groot dat hoewel de game klaar is er nog steeds een team blijft werken aan updates en patches.

A Way Out is gemaakt door het brein achter Brothers: A Tale of Two Sons. Het spel speelt zich af tijdens de jaren 70 en volgt twee mannelijke gevangenen. In dit coöperatieve spel moeten spelers uit een zwaarbewaakte gevangenis zien te ontsnappen. De game bestaat daarom veelal uit splitscreen en focust zich voornamelijk op verhaalvertelling. In onze preview is meer te lezen hoe de game precies samen is gesteld.

Het spel is alleen in de coöperatieve mode speelbaar, maar er wordt voor gezorgd dat er altijd met iemand kan worden gespeeld. Zo is er afgelopen december bekendgemaakt dat er een "gratis proefperiode voor vrienden-pas" aangeschaft kan worden bij de game. Hierdoor kan de speler met een vriend spelen die het spel zelf niet in bezit heeft. Wanneer dit op console wordt gedaan moet de desbetreffende vriend wel PS Plus of Xbox Live Gold hebben.

Josef Fare is ook een filmregi eur en kwam laatst in het nieuws toen hij ''fuck de Oscars'' zei tijdens The Game Awards in Los Angeles. Daarbij zei hij ook: "ook al vertelt de hele wereld mij dat de game slecht is, ik weet in mijn hart dat het niet zo is. Ik weet dat wanneer mensen het spelen zij zullen begrijpen wat ik bedoel en wat het met je doet"

A Wat Out komt 23 maart naar de PS4, Xbox One en pc. Vaak zijn games die door EA worden uitgegeven een paar dagen eerder beschikbaar voor leden van EA/Origin Acce . Of dit ook het geval is voor A Way Out, is nog niet bekend.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou