Volgens Keith Bakker, de oprichter van gameverslavingskliniek Smit & Jones in Amsterdam, valt het verslavingspercentage onder de gamers die bij hem hulp zoeken reuze mee. In een interview met de BBC komt naar voren dat veel jongeren helemaal niet verslaafd zijn aan gamen, maar juist andere problemen hebben.

"Vaak komen jongeren naar onze kliniek met flink wat symptomen die betrekking hebben op verschillende verslavingsvormen. Maar, naarmate we steeds meer met deze jongeren omgaan, lijkt de problemen helemaal niet op een vorm van verslaving. In tegendeel, de problemen lijken eerder door sociale problemen veroorzaakt te worden en moeten niet door ons, maar door de ouders en leraren worden opgelost", aldus Keith.

In het interview geeft Keith Bakker ook aan dat zijn kliniek prima successen boekt met het behandelen van gamers met een cross-addiction, oftewel gamers die naast gamen vaak drank- of drugsverslaafd zijn, maar dat slechts 10% van de gamers die Smith & Jones behandeld daadwerkelijk aan die cross-addiction lijdt. Voor de overige 90% denkt Keith dat verslavingshulp niet de juiste manier is.