80% van Batman AC speelt zich af op straat | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Binnengebieden zijn gekoppeld aan specifieke mi ies, maar tachtig procent van de game speelt zich af op straat. Dat betekent dat je vanaf het begin gewoon de stad kunt  ontdekken", vertelt Ginn. Volgens Ginn is het maken van de grote wereld in Batman: Arkham City een grote technische en creatieve uitdaging. Rocksteady heeft zijn team daarom uitgebreid van de 65 man die aan Batman: Arkham Asylum hebben gewerkt, naar 97 personen.

Ginn benadrukt dat de grotere spelwereld en het vergroten van Batmans bewegingsvrijheid in de game niet ten koste gaat van de plot. "Ons doel was niet om zomaar een groter spel te maken. We willen het vullen met content en er is geen betere wereld dan het Batman-universum om inspiratie uit te halen."

Batman: Arkham City

In Batman: Arkham City neemt Batman het voor de tweede keer op tegen de gestoorde Joker, die samen met zijn handlangers de stad Gotham City terroriseert. Helaas voor die arme Joker is hij wel een dagje ouder geworden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou