75% van games op Kickstarter haalt doelstelling niet | Gamer.nl

75% van games op Kickstarter haalt doelstelling niet | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Bij andere projecten op Kickstarter is het percentage dat de doelstelling niet haalt 55 procent. Het aantal gameprojecten op Kickstarter is de afgelopen maanden gestegen, nadat Tim Schafer via de crowdfundingsite geld inzamelde voor zijn nieuwe game Double Fine Adventure. Voor ruim 70 procent van de donateurs van Double Fine Adventure was het de eerste keer dat zij geld gaven aan een project. 

Een verklaring voor het hogere percentage dat faalt bij gameprojecten, gaf de Kickstarter-vertegenwoordiger niet. Onlangs wisten games als Shadowrun Returns en Wasteland 2 hun doel wel te halen, projecten als het Nederlandse Cro of the Dutchman, Moebius en Republique hebben vooralsnog niet het benodigde bedrag opgehaald, al lopen de inzamelingsacties hiervoor nog. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou