Blizzard kwam, zag en overwon in een rechtszaak die het had aangespannen tegen MDY, een bedrijfje dat de botsoftware WoWGlider ontwikkelde. MDY moet aan Blizzard zes miljoen dollar betalen omdat MDY inbreuk heeft gepleegd op de auteursrechten van World of Warcraft.

De WoWGlider, tegenwoordig beter bekend als de MMOGlider, voert voor spelers simpele taken uit zoals het vinden van buit en het afmaken van laag geklasseerde monsters. Hierdoor wordt het een stuk eenvoudiger om snel het niveau van je personage op te krikken, zonder dat je daar zelf fysiek bij aanwezig hoeft te zijn. Het gebruik van de WoWGlider is in strijd met de gebruikersovereenkomst waarmee een speler akkoord gaat wanneer hij World of Warcraft speelt.

De boete was een stuk hoger uitgevallen, ware het niet dat MDY enkele aanklachten tegen zich geseponeerd zag worden. Maar het einde is nog niet in zicht voor MDY. Blizzard wilde graag het dubbele of zelfs het driedubbele van het bedrag en in januari van volgende jaar zal er nog een rechtszaak volgen. Hierin wordt behandeld of de eigenaar van MDY, Michael Donnelly, de US Millennium Copyright Act heeft overtreden en of hij de boete uit eigen zak moet betalen.