Het overgrote deel, ruim 73 procent, koopt een flashkaart in een online winkel, zo blijkt uit het onderzoek. Van de groep mensen met een flashkaart koopt zo'n 54 procent nooit DS-games meer en 41 procent zegt "soms" nog spellen voor de Nintendo DS te kopen.

Gemak

Voor het onderzoek werden ondervraagden meerdere argumenten voor het gebruik van een flashkaart voorgelegd, waarbij men aan moesten geven in hoeverre een argument voor het gebruik van de kaartjes op hen van toepassing is. Ruim 83 procent van de ondervraagden zegt dat het argument dat 'het heel gemakkelijk is om met een flashkaart games op de DS te spelen' een reden is om gebruik te maken van een flashkaart. Wel zegt ruim 46 procent van de ondervraagden dat het argument 'ik wil niet voor games betalen als ik ze ook gratis kan krijgen' geen reden is om een flashkaart te gebruiken.

Daarnaast is 84 procent van mening dat een flashkaart handig is voor onderweg, omdat je geen cartridges mee hoeft te nemen. Vijftig procent vindt het feit dat er voor de DS geen demo's van spellen beschikbaar zijn een argument om gebruik te maken van een flashkaart.

Verder noemt ruim 45 procent het kunnen draaien van eigen software een argument om een flashkaart te gebruiken. Daarnaast vindt een meerderheid van de ondervraagden dat DS-spellen te duur zijn. Ruim 66 procent vindt het argument dat DS-spellen te duur zijn een reden om gebruik te maken van een flashkaart. Een even grote groep zegt vaker games te kopen als deze goedkoper zouden zijn.

DS-markt

Daarnaast werd ondervraagden een aantal stellingen voorgelegd. Bijna 67 procent is het eens met de stelling dat flashkaartjes de markt voor DS-games aantasten. De ondervraagden reageerden echter verdeeld over de stelling dat het downloaden van games diefstal is. Zo'n 38 procent is het 'eens' of 'helemaal eens' met de stelling, bijna 32 procent is het er 'niet mee eens en niet mee oneens' en dertig procent is het er 'oneens' of 'helemaal oneens' mee. Ruim 58 procent is het 'oneens' of 'helemaal oneens' met de stelling dat flashkaarten verboden moeten worden. Ruim 21 procent is het 'niet eens en niet oneens' met de stelling.

Andere spelcomputers

Tenslotte blijkt uit het onderzoek dat 66 procent van de mensen met een computer wel eens illegaal gedownloade games op de computer speelt. Bij de Xbox 360 gaat het om ruim 15 procent en bij de PlayStation 3 om slechts een procent. Van de mensen met een PlayStation Portable zegt 21 procent weleens illegaal gedownloade games op de handheld van Sony te spelen. Bij de Nintendo Wii tenslotte gaat het om ruim twintig procent.