Uitgever 505 Games zal de game Cryostasis: Sleep of Reason van ontwikkelaar Action Forms in Europa op de markt brengen. Het spel zal ergens in de loop van 2008 verschijnen. In Cryostasis speel je Alexander Nesterov, een meteoroloog die erop uit wordt gestuurd om een vastgevroren Russische ijsbreker op de Russische Noordpool te onderzoeken, waarvan de bemanning eveneens is ingevroren.

Alexander Nesterov is geen gewone meteoroloog die alleen uitleg kan geven over aankomende hogedrukgebieden, nee, Alex (voor vrienden) bezit een speciale gave genaamd 'Mental Echo'. Hiermee kan hij de laatste uren van overledenen veranderen en daarmee de loop van de geschiedenis naar zijn hand zetten.

Omdat Cryostasis zich situeert in het jaar 1968 kun je ook wapens uit die tijd verwachten. Toch belooft het spel geen schietfestijn te worden, maar mikt het eerder op de subtielere angstbeleving. Het grootste deel van het spel speelt zich af in de ijsbreker en naast tal van vijanden met verschillende aanvalstechnieken, zul je ook NPC's ontmoeten (lees: ontdooien) die je zullen bijstaan in de ijzige wereld binnen in het schip.