505 Games staat achter het besluit rondom next-gen versie van Control

505 Games staat achter het besluit rondom next-gen versie van Control

Uitgever 505 Games heeft aangekondigd dat ze niet terugkomen op hun beslissing om enkel bezitters van de Ultimate Edition te voorzien van een gratis next-gen upgrade.

Eerder deze maand gaf 505 Games aan dat enkel Ultimate Edition-bezitters de game gratis kunnen upgraden naar de next-gen versie. In andere woorden; mensen die de game reeds hebben gekocht, komen niet in aanmerking voor de gratis upgrade. De Ultimate Edition verschijnt immers pas 27 augustus voor pc en 10 september voor PlayStation 4 en Xbox One.

Een nieuwe uitspraak van de uitgever leert ons dat er, ondanks veel kritiek, niet op deze beslissing terug gekomen zal worden. "We hebben maandenlang onze opties wat de Ultimate Edition betreft onderzocht en deze beslissing is niet zomaar tot stand gekomen", bericht 505 Games in een post op de website van Control.

"Het is altijd een uitdaging om een game mee te nemen naar de volgende generatie consoles. Wij kwamen er al snel achter dat het nog moeilijker is om het spelersbestand van een game van een jaar oud, volledig up te graden naar de volgende generatie consoles", aldus 505 Games.

Control

Het bericht geeft verder aan dat er meerdere opties zijn bekeken, maar er altijd wel een probleem was. Vaak kwam er een bepaalde groep niet in aanmerking voor de upgrade. De uitgever geeft aan dat ze dit oneerlijk tegenover deze groep vinden, en dat daarom niemand deze privilege krijgt.

De Ultimate Edition bevat naast de hoofdgame en alle uitgebrachte gratis updates ook beide uitbreidingen, The Foundation en AWE. De next-gen versie van Control bevat dus geen extra content, maar maakt volgens de uitgever wel gebruik van de kracht van de nieuwe consoles. De basisgame wordt verder niet meer los verkocht voor de PS5 en Xbox Series X.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Allemaal gelul natuurlijk, dit heet nou je eigen graf graven.

0

@poklaan inderdaad heel vreemd. Ik dacht dat die game een succes was en dat ze een hoop geld hadden verdiend. Dus had niet verwacht dat ze zoiets zouden doen. Ben nu toevallig de game Aant spelen via PS now en best wel toffe game.

0
test

maar is de Ultimate edition dan als een betaalde upgrade beschikbaar (en dus niet dat je weer de volle pond moet neerleggen)? Zo niet, dan vind ik het echt wel te belachelijk voor woorden. Of is het zo dat ze de next gen alsnog als betaalde DLC beschikbaar stellen voor deze mensen, want dat is nu niet duidelijk. Maar aan de andere kant als ik zo de laatste alinea lees waarin staat dat er geen extra content bij zit, maar dus wel beter draait op die NextGen versies, dan lijkt het er op dat het niets meer is dan een switch, en zou het dus al gewoon kunnen voor de basisgame.. Voor zover ik begrijp is de ultimate edition gewoon de versie waarbij alle (betaalde) DLC in 1 package zit. Tja, dan vind ik het toch wel begrijpelijk dat de Next Gen versie niet zomaar gratis beschikbaar wordt. Maar dan ga ik er dus wel van uit dat die wel als betaalde DLC beschikbaar komt zoals de voorgaande betaalde DLC. Dus mogelijk is het allemaal weer een storm in een glas water, of van een mug een olifant maken..

0

Aanbevolen voor jou