De makers van Metro: 2033 en Metro: Last Light hebben een nieuwe studio opgezet in Malta, om de "AAA-ontwikkelingscapaciteit" te vergroten. De bestaande studio in Kiev blijft bestaan, maar enkele werknemers verhuizen naar de Europese eilandstaat, waaronder medeoprichter Andrew Prokhorov en chief technical officer Oles Shishkovstov.

Volgens CEO Dean Sharpe maakt de uitbreiding naar de EU-lidstaat het mogelijk om beter te concurrenen op internationaal niveau: "Malta biedt fantastische stimulansen voor game-ontwikkeling en we zijn er van overtuigd dat 4A Games het beste talent kan aantrekken uit Oekraïne, Malta en meer landen." 4A Games begint aan een nieuw hoofdstuk, zo stelt Prokhorov: "Wij zijn trots wat we als jonge studio hebben bereikt en we zijn dankbaar voor de reacties die we krijgen op wat we tot dusver gemaakt hebben. Het team kijkt uit naar dit nieuwe avontuur."

Er zijn aanwijzingen dat 4A Games bezig is de bestaande Metro-games naar de next-gen consoles over te zetten, maar uitgever Deep Silver wil pas op de E3 uitsluitsel geven over de toekomstige projecten van de studio.