3DS snelstverkopende Nintendo-console ooit | Gamer.nl

3DS snelstverkopende Nintendo-console ooit | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Iwata geeft aan dat de verkoop van de handheld in Japan, die aanvankelijk 'gematigd' was, sinds november een sterke groei doormaakt. Dit is volgens hem te danken aan een reeks toptitels die in die periode voor het apparaat verschenen. Inmiddels is de 3DS in Japan meer dan 4 miljoen keer verkocht. "De Nintendo 3DS is zijn stuwkracht niet verloren in het nieuwe jaar. En twee weken geleden brak het een record met de snelste verkoopsnelheid", aldus Iwata.

De 3DS ging ook in de Verenigde Staten ruim 4 miljoen keer over de toonbank, in Europa zijn er zo'n 3,5 miljoen exemplaren van verkocht tot nu toe. In beide regio's verkoopt de handheld inmiddels sneller dan de DS en Wii dat destijds na hun lancering deden. Iwata zegt dat de verkoopresultaten voor een "aangename verra ing" zorgden in de vorm van een intere egolf van derde partijen. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou